Els morts clandestins

SOLÉ. Q. (2008) Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1939)

Fecha de publicación
Título Autor(es) Tipo
2008
Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1939) Queralt Solé Libro

Els morts clandestinsResumen (catalá): Aquest llibre omple una de les incògnitas desconegudes de la Guerra Civil: l’estudi rigorós i concloent de les fosses comunes existents a Catalunya. L’autora explica de manera detalleda quan, com i on neixen les fosses comunes d’arreu de la geografia catalana, alhora que documenta com milers de persones, majoritàriament soldats, fins avui han restat com a subjectes clandestins de la història, sense que mai no hagin tingut un lloc on poder ser honrats ni mai hagin gaudit d’una sepultura digna. Així mateix, l’obra aporta llum a un fet poc conegut, comáés el trasllat, entre els anys 1959 i 1964, de les despulles de milers de soldats, combatents a l’exèrcit franquista i també al republicà, al Valle de los Caídos, a Cuelgamuros (Madrid), l’indret on el general Fanco construí una tomba faraònica per el més gran honor seu i la major glòria seva i del seu règim.

Editorial: Afers
ISBN: 978-84-95916-90-7

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.