El cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

Des dels anys setanta del segle passat a Catalunya hi ha hagut -i encara hi ha- un notable interès sobre la Guerra Civil. Responent a aquesta demanda i per omplir un buit historiogràfic, el Centre d’Història Contemporània de Catalunya es va proposar realitzar una relació nominal exhaustiva de tots els morts a Catalunya –catalans i no catalans, d’un i altre bàndol- esdevinguts durant aquell període. La investigació es va plantejar inicialment amb la consulta de les fonts documentals i recollint els testimonis, poble a poble, municipi a municipi, que permetessin establir la relació més aproximada de tots els soldats catalans morts. Posteriorment aquesta investigació es va complementar amb l’estudi dels civils, víctimes d’accidents derivats de la guerra, sobretot per l’esclat de bombes abandonades pels exèrcits.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.